Eplan

EPLAN: Интегриране на компоненти на тяхното точно място – The integrated value chain

Поставянето на компоненти вече не е трудна задача. С EPLAN Pro Panel ще намерите най-добрата подредба на компонентите още във фазата на проектиране!

Когато монтирате компоненти в контролно табло, как решавате къде точно да ги поставите? Вашият отговор, най-вероятно, е, че се позовавате на чертежа (GA).

Но доколко е точен чертежът GA и как може да сте сигурни, че проектантът е взел предвид всички онези малки, но по-скоро важни неща, като например да се увери, че има достатъчно място около компонентите, генериращи топлина, за да може да се снабдява с охлаждащ въздух? Или да провери, че когато вратата се затвори, компонентите, монтирани на вратата, няма да нарушат тези, монтирани в заграждението?

Повечето проектанти са наясно с тези проблеми, също така са запознати с факта, че коригирането им изисква много време и средства. Проблемите с разположението на компонентите могат лесно да бъдат избегнати чрез използването на пакета за CAE на EPLAN – Pro Panel, който е идеално решение за проектиране на контролното табло.
С EPLAN Pro Panel проектантите могат да работят с триизмерни изгледи на контролното табло, което означава, че могат лесно да изработят най-доброто разположение на компонента, за да оптимизират използването на пространството и да улеснят окабеляването. Когато е приложимо, софтуерът автоматично прилага минимални изисквания за разстояние около компонентите и проверява за потенциални сблъсъци между устройства, монтирани на вратите и шасита.

EPLAN Pro Panel

Триизмерните изображения на таблото са не само отлично проектантско помагало, но и ценно допълнение към документацията, в помощ на бъдещата поддръжка. Но те не са най-добрите чертежи, които да ръководят монтирането на компоненти! Така EPLAN Pro Panel използва данните от 3D дизайна, за да произвежда 2D чертежи. Това са съвременни еквиваленти на старите чертежи на GA, но голямата разлика е, че те са гарантирани, че са точни, могат да бъдат мащабирани според нуждите и никога няма проблеми със сблъсък на компоненти.

D-panel and door layout

2D оформлението ускорява монтажа и помага да се гарантира, че всички компоненти на таблото са разположени точно както трябва да бъдат. Спестеното време, средства и усилия означава повече печалба за проектантите.

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

WAGO: Модерната автоматизация и киберсигурността са в основата на ефективните сгради

Сградите предлагат огромен потенциал за икономия на енергия. Как може...
Към статията

EPLAN обяви, че адаптира абонаментен модел на работа!

Индустриалната трансформация е в разгара си. В резултат на това,...
Към статията

Westermo добави LTE рутери към продуктовата гама безжични мрежови решения Ibex за железопътния транспорт

Два нови LTE рутера на Westermo вече допълват портфолиото на компанията в...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
Доставка:
Безплатно!
Всичко:
0.00 лв.
X