Eplan

Eplan eBuild: Проектиране на електрически и хидравлични схеми през облак

Eplan eBuild, новият облачен софтуер за създаване на електрически или хидравлични схеми, бе представен на изложението SPS 2019. Той е насочен към потребителите на платформата Eplan 2.8, които ще предприемат първите си стъпки в проектирането в облачна среда. Изискванията за използване на този абсолютно нов, условно безплатен софтуер са потребителят да има регистрация в Eplan ePulse и да използва Eplan версия 2.8.

ePlan e-build screen

Новият софтуер Eplan eBuild отваря изцяло нови възможности в проектирането като част от облачните услуги на Eplan ePulse. Този метод на работа е напълно нов и е специално проектиран за лесна употреба, като е предназначен за използване в облачна среда. Потребителите, които работят с платформата Eplan, могат бързо да го усвоят, тъй като той не изисква задълбочено първоначално или допълнително обучение. Те трябва просто да се регистрират в Eplan ePulse, след това да създадат проект, да изберат задачите и с щракване на мишката софтуерът конфигурира схеми, базирани на Eplan Electric P8, или хидравлични схеми, на базата на Eplan Fluid.

Макроси за бърз успех

Вицепрезидентът на направление „Облачни технологии“ г-н Хауке Нихус обяснява главния принцип на услугата: „С Eplan eBuild нашите клиенти получават мощен инструмент, който позволява създаване на началната фаза на проектите в облачната среда. Това им позволява автоматично да генерират схеми на стандартни вериги, използвайки библиотеки с макроси, които спестяват значително време и чертане при проектиране на системи за автоматизация“.

Hauke Niehus

Включени логически функции

Особеното при Eplan eBuild е, че той предоставя запаметени макроси за цели електрически или хидравлични схеми, вместо да предлага данни за отделни устройства или компоненти. Тъй като включва съответната логика и дисперсия, той ускорява процеса на проектиране изключително много и осигурява по-интелигентната оперативност. Така потребителите ще могат да се съсредоточат върху основните си задачи и методът „копиране и поставяне“ остава в миналото. Друго предимство, което Eplan осигурява на потребителите си, е, че качеството на документацията се повишава поради използването на предварително тествани шаблони на схемите. Библиотеките ще бъдат разширявани последователно – първите стартови пакети на английски и немски език бяха представени на SPS 2019.

ePlan e-build screen

В момента Eplan контактува с много производители на компоненти, за да разшири обхвата на библиотеките. Целта е да се постигне възможно най-голяма достъпност до конфигуратори, за да се увеличат максимално потребителските ползи при използването на ePulse. Тъй като данните се предоставят на потребителите през облака, актуализирането на информацията също е много по-лесно.

ePlan e-build screen

Фирма Ритбул предлага продуктите на Eplan в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да ви консултираме при избора на продукти Eplan и да ви дадем най-добрите цени!

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

WAGO: Модерната автоматизация и киберсигурността са в основата на ефективните сгради

Сградите предлагат огромен потенциал за икономия на енергия. Как може...
Към статията

EPLAN обяви, че адаптира абонаментен модел на работа!

Индустриалната трансформация е в разгара си. В резултат на това,...
Към статията

Westermo добави LTE рутери към продуктовата гама безжични мрежови решения Ibex за железопътния транспорт

Два нови LTE рутера на Westermo вече допълват портфолиото на компанията в...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
Доставка:
Безплатно!
Всичко:
0.00 лв.
X