Harting

Една успешна история за това как – здравите конектори спомагат за ремонт на релсите

Здравите конектори спомагат за поддържането на ремонт на железопътни релси и точки. HARTING конекторите отговарят на изискванията, необходими за снабдяването на тези машини, тъй като те са здрави и устойчиви на удари и вибрации. Освен това нашите държачи и основи предпазват контактите от прах, вода и камъчета.

Преминавайки през релси, влаковете оказват голяма сила върху земята. Релсите се деформират под натоварването и се връщат еластично в изходно положение, след като релсовото превозно средство е преминало над тях – което е вярно поне за релси върху добре посипана и твърда почва. В дългосрочен план обаче трасето губи солидната си структура, променяйки необходимата геометрия и положение.

Това е мястото, където производителите на Plasser & Theurer от Линц, Австрия, започват с трамбовъчни машини и други устройства. Тези машини ремонтират „леглото“ на пистата чрез повдигане и подравняване на коловоза, състоящ се от релси и траверси. В допълнение, те уплътняват баласта под траверса, докато лагерът на траверса отново е стабилен. За тази цел трамбовърите на машината проникват в баластното легло и го уплътняват съгласно “принципа на асинхронно нагнетяване с еднакво налягане”.
В един вариант трамбовъчните единици са разположени на сателит на влаковото превозно средство. Докато основната машина работи непрекъснато, спътникът – включително устройствата за повдигане и облицоване, както и баластният тампер – работи циклично. Тяговите двигатели задвижват работните единици, както и целия спътник. Необходимата мощност за теглене се предава чрез съединители, които са поставени между главния двигател и сателита.

zhp

Конекторът, необходим за захранването на тези машини, трябва да бъде особено здрав: На открито те трябва надеждно да предпазват контактите от прах и вода. В допълнение, качулките и кутиите трябва да предпазват контактите. Друго изискване е безопасността на ударите и вибрациите съгласно DIN EN 61 373. Тъй като натоварващите устройства също изискват високи токове, Plasser & Theurer използват индустриални конектори Han® 34 HPR. Техните основи и държачи за задържане позволяват да се свържат до четири 650 А контакта в един интерфейс. Така те постигат по-висока контактна и мощностна плътност в сравнение с подобни на пазара решения.

zhp2

Като алтернатива на контактите 650 А, могат да бъдат вкарани до 12 модула от серията Han-Modular® – позволяващи както пренос на енергия, така и на данни и / или сигнал. За такива приложения, HARTING предлага най-широкото портфолио, включващо повече от сто различни единични модулни конектори. Разнообразието позволява безброй възможни конфигурации на хибридни интерфейси. Различни напрежения, различни типове сигнали, както и данни напр. за Ethernet мрежи могат да се предават чрез един конектор.

Plasser & Theurer са лидери на световния пазар в трамбовъчните единици. Въпреки това, с техните машини и услуги те излизат извън рамките на поддръжката на трасето. Те се считат за единствения пълен доставчик в света за изграждане и поддържане на железопътни линии.

Повече информация може да почерпите от каталога:

Harting for Transportation

Както и от следните видеа:

Всякакви въпроси и коментари можете да отнесете към нашия екип:
office[@]rittbul.bg
Ще се радваме да се свържете с нас с предложения за следващи статии и информация, която би била полезна и необходима за Вашия бизнес.

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

WAGO: Модерната автоматизация и киберсигурността са в основата на ефективните сгради

Сградите предлагат огромен потенциал за икономия на енергия. Как може...
Към статията

EPLAN обяви, че адаптира абонаментен модел на работа!

Индустриалната трансформация е в разгара си. В резултат на това,...
Към статията

Westermo добави LTE рутери към продуктовата гама безжични мрежови решения Ibex за железопътния транспорт

Два нови LTE рутера на Westermo вече допълват портфолиото на компанията в...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Доставка:
Безплатно!
Всичко:
0.00 лв.
X